A mi borászunk a legjobb!
2021. augusztus 27. péntek
by Farkasné Varsányi Katalin
A címben szereplő kissé fellengzős kijelentés tegnaptól nagyon is jogos. Ugyanis borászunk, Patai István az Év bortermelője cím birtokosa. Azt eddig is tudtuk, hogy István kivételes tehetség, hiszen díjnyertes boraink mind az ő munkáját dicsérik, de most megerősítést is kaptunk ehhez. A vándordíjat Tarsoly József egri hegybírótól, Mirkóczki Ádám egri polgármestertől és Dr. Nagy István
- Published in Borkészítés
Új arculat: valami régi, valami új, valami kölcsön, valami kék
2021. augusztus 02. hétfő
by Farkasné Varsányi Katalin
Idén ünnepeljük pincészetünk fennállásának harmincadik évfordulóját és ez a szép, kerek évszám nemcsak visszanézésre, de arra is késztetett bennünket, hogy felfrissítsük dizájnunk. Az új arculatunk kialakításához pedig egy kicsit az angolszász esküvői tradíciót nyúltunk vissza, miszerint az új logónkon legyen valami régi, legyen valami új, legyen valami kölcsön és valami kék. Valami régi Azt határozottan
- Published in Borkészítés
Tagged under:
pincészet
Varsányi Pincészet: megtartva továbbvinni
2021. április 06. kedd
by Farkasné Varsányi Katalin
A szőlészet, borászat kapcsán nem nehéz olyan párhuzamokat találni, amelyek a növekedésre, fejlődésre utalnak. Hát még, ha a Varsányi Pincészet harmincéves múltjáról beszélünk. A társaság gazdasági vezetője, Varsányi Judit esetében viszont egészen egyszerűen lehetetlen másként elmesélni az ő életét, mint egy fejlődéstörténetet, hiszen saját meghatározása szerint is “belenőtt a pincészetbe”. Varsányi Judit egyáltalán nem készült
- Published in Interjú
30 évesek lettünk
2021. február 10. szerda
by Farkasné Varsányi Katalin
Mire elég harminc év? Attól függ. Egy ember például ennyi idő alatt fiatal, életerős felnőtté válik, aki már családot is alapít. Egy cégnek pedig három évtized kell ahhoz, hogy stabilan megvesse a lábát a hazai vagy a nemzetközi piacon. Hogy nevet szerezzen. Hogy megméresse magát versenytársai között, hogy letisztuljon a portfóliója. Három évtized szükséges ahhoz,
- Published in Borkészítés
Szeptembertől szeptemberig a szőlőben
2019. szeptember 23. hétfő
by Farkasné Varsányi Katalin
Metamorfózis a pince mélyében Amikor egy üveg bort kinyitunk, sokan gondolják azt, hogy egy nagyjából egyhónapos munka eredményét ízlelik meg. Pedig az igazság az, hogy a bor története nem a szürettel, hanem sokkal, de sokkal előbb kezdődik. Most induló sorozatunkban egy teljes esztendőn át kísérjük figyelemmel a szőlészeti munkákat, bemutatva a rivaldafényes és a leginkább
- Published in Szeptembertől szeptemberig