• Olaszrizling

  1 790 Ft
  A nagy kedvencünk. Hisszük, hogy az Egri Borvidék meghatározó szőlőfajtája lehet az Olaszrizling, mely gondos odafigyeléssel meglepetést tud okozni. A Szent János dűlőből szüretelt szőlő minden évben szépen beérik, és szőlőszemek az alacsony tőketerhelésnek köszönhetően betöppednek. Ennek a bornak is a töppedt szemek határozzák meg az elsődleges illatát. Zamatos, hosszú lecsengésű, mandulás utóízű telt bor. Ezt a borunkat a Verpeléti Szent-János dűlőből szüreteltük. A talaj és klíma adottságok miatt, ezen a területen mindig tovább kint tudjuk tartani a szőlőt. Így volt ez 2015.-ben is. A szüreti időpontban a fürtökön már töppedt bogyók is voltak, melyet az áztatásnak és az irányított erjesztésnek köszönhetően a borban is hangsúlyosan megjelenik.
 • Az Egri Sauvignon Blanc borunkban megtaláltuk azt a frissességet, gyümölcsösséget, amely a mai kor ízlésének megfelel. Illatában és ízében is a bodza, grapefruit és a köszméte jelenik meg. A korszerű technológiának és a jó minőségű szőlőnek köszönhetően hosszú utóízű, szép lecsengésű bort készítettünk Önöknek mely kiváló kísérője lehet halból, fehér húsokból készült ételeknek, salátáknak, de akár önmagában is. 19 MM0 érett, egészséges szőlőből származik, 50% Verpeléti területről, 50% Kerecsendi területről. A szőlőket másfél hét különbséggel szüreteltük és külön erjesztettük 16 0C-on.
 • Mindig szeretünk újat mutatni, A Cabernet Sauvignon mint vörösbor szerepelt a kínálatunkban, de roséként nem mutattuk meg eddig. A 2016.-os évjáratban a rosénak szüretelt, tehát a technológia érettségben szedett szőlőt, hűtött – kontrolált körülmények között erjeszettetük 14 fokon. Illatában és ízében a fekete ribizli jellemzi, mely mintegy illatbombaként robban a szánkban. Ajánljuk-e bort könnyű saláták, grill ételek mellé, de akár egy kis szódával megbolondítva is. 18,5 MM0-os, homokos talajról származó szőlőből készült, kifejezetten rosénak szüretelve, 6 órás héjon áztatást követően a színlé elvételre került, és speciális rosé élesztő segítségével erjesztettük ki 14 0C-on.
 • Szép fajtajelleg jellemzi, illatában és ízében is az érett piros gyümölcsök kavalkádja, valamint finom fűszerpaprika és étcsokoládé jegyeit hordozza. Több, mint egy éves hordós érlelésének köszönhetően ízvilága és tanninjai tökéletes egyensúlyt alkotnak. Hosszú lecsengésű, nagy testű bor. A Cinege dűlőről származik ez a bor. A dűlő adottságai lehetővé teszik, hogy szőlőt megvédjük a csapadékos időben is. Így volt ez 2015 szüret végén is. A kierjedt bort 9 hónapig érleltük 3. töltésű 500 literes ászok hordóban, majd ezt követően 4 hónapra 3. töltésű barrique hordóba került. A cél egy olyan nem tanninhangsúlyos bor készítése volt, mely egyszerűbben/könnyebben értelmezhető.
 • Kékfrankos

  2 490 Ft
  Szép fajtajelleg jellemzi, melyet jól kiegészít a késői szüretből származó, érett, aszalt-gyümölcsös illat. Ízben a keserűcsokoládé, a meggy jellemzi hosszú tartalmas utóízzel... A 12 hónapos tölgyfahordós érlelésnek köszönhetően a bor aromái és tanninjai tökéletes egyensúlyt alkotnak. A Cinege dűlőből származik a szőlő, melyet a 2015-ös évben, köszönhetően a jó növényvédelemnek és a szüret végi jó időnek tovább kint tudtunk hagyni, hogy a szőlő tanninjai kellő képen beérjenek. A kierjesztett bor 60%-a 12 hónapot volt 225 literes 3. töltésű barrique hordóban, a maradék 40% 30 hl-es 3. töltésű ászok hordóban volt. A kész bort 2017. május 09-én palackoztuk le.