• Olaszrizling

  1 790 Ft
  A nagy kedvencünk. Hisszük, hogy az Egri Borvidék meghatározó szőlőfajtája lehet az Olaszrizling, mely gondos odafigyeléssel meglepetést tud okozni. A Szent János dűlőből szüretelt szőlő minden évben szépen beérik, és szőlőszemek az alacsony tőketerhelésnek köszönhetően betöppednek. Ennek a bornak is a töppedt szemek határozzák meg az elsődleges illatát. Zamatos, hosszú lecsengésű, mandulás utóízű telt bor. Ezt a borunkat a Verpeléti Szent-János dűlőből szüreteltük. A talaj és klíma adottságok miatt, ezen a területen mindig tovább kint tudjuk tartani a szőlőt. Így volt ez 2015.-ben is. A szüreti időpontban a fürtökön már töppedt bogyók is voltak, melyet az áztatásnak és az irányított erjesztésnek köszönhetően a borban is hangsúlyosan megjelenik.
 • Az Egri Sauvignon Blanc borunkban megtaláltuk azt a frissességet, gyümölcsösséget, amely a mai kor ízlésének megfelel. Illatában és ízében is a bodza, grapefruit és a köszméte jelenik meg. A korszerű technológiának és a jó minőségű szőlőnek köszönhetően hosszú utóízű, szép lecsengésű bort készítettünk Önöknek mely kiváló kísérője lehet halból, fehér húsokból készült ételeknek, salátáknak, de akár önmagában is. 19 MM0 érett, egészséges szőlőből származik, 50% Verpeléti területről, 50% Kerecsendi területről. A szőlőket másfél hét különbséggel szüreteltük és külön erjesztettük 16 0C-on.
 • A cég alapításakor a fő célkitűzés, a Debrői Hárslevelű megújítása volt. A megvalósítás első lépése, egy olyan „kísérleti törzsültetvény” eltelepítése volt, melynek célja hogy megtaláljuk a leginkább a borvidékre illő Hárslevelűt.

  Az évek során a tapasztalatok azt mutatták, hogy a legjobb bor akkor készül, ha egyszerre szedjük le és egyben dolgozzuk fel a különböző fajtaklónokat.

  Ez a 2015 évi bor is erről az ültetvényről származik. Egy éves tartályos érlelést követően kerül palackba, ahol tovább érlelődik. Illatában is a hársfa virág és méz jellemző, ízében kiegészül a töppedt jegyekkel.

  Ajánljuk-e bort gyömölccsel készült fehér húsok, desszertek mellé.

 • Hárslevelű 25%, Rajnai Rizling 25%, Olaszrizling 10%, Chardonnay 10%, Cserszegi fűszeres 10%, Tramini 10%, Muskotály 10% Az Egri Csillag az az egri házasítás, amely kifejezi a termőterület sajátosságait és tered ad a borvidék fajtalehetőségeinek. Az első Egri Csillag borok hivatalosan március 15-én debütálnak Magyarországon A legjobb fehérborainkból készült el az Egri Csillag borunkat, úgy, hogy a termőhelyi adottságokat meg tudjuk mutatni benne, de a bor legyen könnyű, gyümölcsös, friss. Kiváló kísérője lehet halaknak, salátáknak, de egy baráti beszélgetésnek is.
 • Zöldes-sárga színű elegáns fehérbor, melyben szépen megjelenik a Verpeléti dombokra jellemző ásványosság. Illatában a szép, gyümölcsös jegyek mellett, a vulkanikus talajból fakadó minaralitás jellemző.

  Élénk zamatú karakteres bor, melyet kiváló kísérője lehet grill ételeknek, halaknak, de egy könnyű salátának is.

  Fogyasztását 9-11 celsius fokon ajánljuk barátokkal vagy nélkülük. :)

 • A Kabar Hárslevelű és Bouvier [buvié] szülőktől származik, amely így ötvözi a Bouvier ellenállóságát a Hárslevelű fajtajellegével. Korai szőlőfajta, melyet Irsai Olivérrel házasítottunk össze az idei évben is, így egy nagyon friss, gyümölcsös, üde bort készítettünk.

  Illatában a citrus félék, a grapefruit, a mangó jelenik meg melyet a bodza virág illata egészít ki, ízében a hárslevelűből származó mineralitást szépen egészíti ki az Irsai Olivér kedvessége.

  Ajánljuk-e bort könnyed vacsorákhoz, hideg előételekhez, vagy baráti beszélgetésekhez.

 • A szőlő elsődleges aromáinak megőrzése érdekében, 2 különböző szüreti időpontot alkalmaztunk, és nem mustfokra, hanem sav-ph egyensúlyt vizsgálva elindítani a szüretet.

  Mint a legtöbb szőlőnk esetében a Sauvignon Blanc-nál is gépi szüretet alkalmaztunk, melyet a hajnali órákban kezdtünk el. A beérkezett szőlőt 10-12 celsius fokon erjesztettük.

  Ízében a frissen kaszált fű és a sárgabarack jelenik meg, zamatát a Sauvignon Blancra jellemző fűszeresség dominálja.

  Ajánljuk-e bort saláták, könnyű ételek kísérőjeként, vagy grillezett ételekhez.

 • Az egyik nagy kedvencünk. Illatában a sárgamuskotály szőlőre jellemző illatok dominálnak, ízében is a szőlőre jellemző ízeket fedezhetünk fel. Illatos, de nem sok, zamatos, sok oldalú, elgondolkodtató bor, melynek íze és illata magával ragad. Kiváló kísérője lehet tésztáknak, távolkeleti ételeknek, de fröccsként is kiválóan fogyasztható jól behűtve.