• E palack bor a nemzeti kincsünket az Egri Bikavért rejti.

  A borvidék gazdái összefogtak és egy olyan szigorú rendszert dolgoztak ki, mely csak a legkiválóbb minőségű boroknak engedélyezi a büszke védett eredetű bor címet.

  A Varsányi család legkiválóbb területeiről származó szőlőknek a borából készült ez a házasítás.

  Kékfrankos alapra épül a bor, melyet a további 6 szőlőfajta bora tesz kerekké, kiegyensúlyozottá.

  Ajánljuk e bort vadételek, pörköltek mellé 16-18 fokra hűtve.

 • Az alapborokat 14-21 napig erjesztettük 25 celsius fok alatti hőmérsékleten, törekedve arra, hogy a bor minél gyümölcsösebb legyen.

  A már kierjedt alapborokat házasítottuk össze 3. töltésű 225 literes barrique és 5vhl –es ászok hordóban, majd érleltük 12 hónapon keresztül.

  Ajánljuk-e bort magyaros ételek,pörköltek,vadhúsok liba és kacsából készült ételekhez.

 • A cég alapításakor a fő célkitűzés, a Debrői Hárslevelű megújítása volt. A megvalósítás első lépése, egy olyan „kísérleti törzsültetvény” eltelepítése volt, melynek célja hogy megtaláljuk a leginkább a borvidékre illő Hárslevelűt.

  Az évek során a tapasztalatok azt mutatták, hogy a legjobb bor akkor készül, ha egyszerre szedjük le és egyben dolgozzuk fel a különböző fajtaklónokat.

  Ez a 2015 évi bor is erről az ültetvényről származik. Egy éves tartályos érlelést követően kerül palackba, ahol tovább érlelődik. Illatában is a hársfa virág és méz jellemző, ízében kiegészül a töppedt jegyekkel.

  Ajánljuk-e bort gyömölccsel készült fehér húsok, desszertek mellé.

 • Hárslevelű 25%, Rajnai Rizling 25%, Olaszrizling 10%, Chardonnay 10%, Cserszegi fűszeres 10%, Tramini 10%, Muskotály 10% Az Egri Csillag az az egri házasítás, amely kifejezi a termőterület sajátosságait és tered ad a borvidék fajtalehetőségeinek. Az első Egri Csillag borok hivatalosan március 15-én debütálnak Magyarországon A legjobb fehérborainkból készült el az Egri Csillag borunkat, úgy, hogy a termőhelyi adottságokat meg tudjuk mutatni benne, de a bor legyen könnyű, gyümölcsös, friss. Kiváló kísérője lehet halaknak, salátáknak, de egy baráti beszélgetésnek is.
 • 50% Kékfrankos, 50% Merlot   Az egyik kedvenc rosé borunk évről - évre. A Kékfrankos megadja a bornak a karakterességét, melyet nagyon jól egészít ki a Merlot bornak a kedvessége. Ízében és illatában az eper és a málna jelenik meg. Kiváló kísérője lehet salátáknak, könnyű előételeknek. Jól behűtve ajánljuk a bort akár fröccsként fogyasztva.
 • Zöldes-sárga színű elegáns fehérbor, melyben szépen megjelenik a Verpeléti dombokra jellemző ásványosság. Illatában a szép, gyümölcsös jegyek mellett, a vulkanikus talajból fakadó minaralitás jellemző.

  Élénk zamatú karakteres bor, melyet kiváló kísérője lehet grill ételeknek, halaknak, de egy könnyű salátának is.

  Fogyasztását 9-11 celsius fokon ajánljuk barátokkal vagy nélkülük. :)

 • 100% Pinot Noir   Egy igazi férfias rosé bor. A szüreti időpont megválasztásának köszönhetően készült el a karakteres, magas alkoholtartalmú, de nem alkoholhangsúlyos rosé borunk. Kíváló választás lehet grill ételek, vagy levesek kísérőjeként.
 • Kékfrankos, Cabernet Savignon, Merlot, Pinot Noir és Menoire szőlőkből készült. Illatában piros gyümölcsöket fedezhetünk fel, melyek a zamatában is szépen jelennek meg. Zamatát szépen egészíti ki a maradék cukor.
 • 100% Zweigelt   Egy igazi íz -és illatbomba rosé bor. Ha egyszer megkóstoltad, biztos, hogy a kedvenced lesz. Illatában és ízében is meggy és a tutti - frutti jellemzi. Ajánljuk a bort nyár esti grillezésekhez, fröccsözésekhez, könnyű ebédek mellé.
 • Kettős hasznosítású szőlőfajta. Leginkább csemege szőlőként ismert, de nagyon szép bort lehet belőle készíteni. Szerettünk volna kedveskedni az édes bor fogyasztóinak is, és erre a hamburgi muskotályt találtuk a legalkalmasabbnak. Ízében és illatában is a muskotályra jellemző jegyek fedezhetőek fel benne, melyet szépen egészít ki a cukor.
 • A Kabar Hárslevelű és Bouvier [buvié] szülőktől származik, amely így ötvözi a Bouvier ellenállóságát a Hárslevelű fajtajellegével. Korai szőlőfajta, melyet Irsai Olivérrel házasítottunk össze az idei évben is, így egy nagyon friss, gyümölcsös, üde bort készítettünk.

  Illatában a citrus félék, a grapefruit, a mangó jelenik meg melyet a bodza virág illata egészít ki, ízében a hárslevelűből származó mineralitást szépen egészíti ki az Irsai Olivér kedvessége.

  Ajánljuk-e bort könnyed vacsorákhoz, hideg előételekhez, vagy baráti beszélgetésekhez.

 • Könnyű, gyömölcsös, üdítő rosé, mellyel felidézheted a téli napokon is a szép nyári estéket.

  A Neroból készült rosé borunk az amelyet leghamarabb hozunk forgalomba.

  Illatában és ízében a meggy és a málna jellemzi, melyet szépen kiegészít a palackozáskor hozzáadott CO2.

  Ajánljuk a bort könnyű vacsorákhoz, baráti beszélgetésekhez.