• Olaszrizling

  1 790 Ft
  A nagy kedvencünk. Hisszük, hogy az Egri Borvidék meghatározó szőlőfajtája lehet az Olaszrizling, mely gondos odafigyeléssel meglepetést tud okozni. A Szent János dűlőből szüretelt szőlő minden évben szépen beérik, és szőlőszemek az alacsony tőketerhelésnek köszönhetően betöppednek. Ennek a bornak is a töppedt szemek határozzák meg az elsődleges illatát. Zamatos, hosszú lecsengésű, mandulás utóízű telt bor. Ezt a borunkat a Verpeléti Szent-János dűlőből szüreteltük. A talaj és klíma adottságok miatt, ezen a területen mindig tovább kint tudjuk tartani a szőlőt. Így volt ez 2015.-ben is. A szüreti időpontban a fürtökön már töppedt bogyók is voltak, melyet az áztatásnak és az irányított erjesztésnek köszönhetően a borban is hangsúlyosan megjelenik.
 • Az Egri Sauvignon Blanc borunkban megtaláltuk azt a frissességet, gyümölcsösséget, amely a mai kor ízlésének megfelel. Illatában és ízében is a bodza, grapefruit és a köszméte jelenik meg. A korszerű technológiának és a jó minőségű szőlőnek köszönhetően hosszú utóízű, szép lecsengésű bort készítettünk Önöknek mely kiváló kísérője lehet halból, fehér húsokból készült ételeknek, salátáknak, de akár önmagában is. 19 MM0 érett, egészséges szőlőből származik, 50% Verpeléti területről, 50% Kerecsendi területről. A szőlőket másfél hét különbséggel szüreteltük és külön erjesztettük 16 0C-on.
 • Mindig szeretünk újat mutatni, A Cabernet Sauvignon mint vörösbor szerepelt a kínálatunkban, de roséként nem mutattuk meg eddig. A 2016.-os évjáratban a rosénak szüretelt, tehát a technológia érettségben szedett szőlőt, hűtött – kontrolált körülmények között erjeszettetük 14 fokon. Illatában és ízében a fekete ribizli jellemzi, mely mintegy illatbombaként robban a szánkban. Ajánljuk-e bort könnyű saláták, grill ételek mellé, de akár egy kis szódával megbolondítva is. 18,5 MM0-os, homokos talajról származó szőlőből készült, kifejezetten rosénak szüretelve, 6 órás héjon áztatást követően a színlé elvételre került, és speciális rosé élesztő segítségével erjesztettük ki 14 0C-on.
 • Szép fajtajelleg jellemzi, illatában és ízében is az érett piros gyümölcsök kavalkádja, valamint finom fűszerpaprika és étcsokoládé jegyeit hordozza. Több, mint egy éves hordós érlelésének köszönhetően ízvilága és tanninjai tökéletes egyensúlyt alkotnak. Hosszú lecsengésű, nagy testű bor. A Cinege dűlőről származik ez a bor. A dűlő adottságai lehetővé teszik, hogy szőlőt megvédjük a csapadékos időben is. Így volt ez 2015 szüret végén is. A kierjedt bort 9 hónapig érleltük 3. töltésű 500 literes ászok hordóban, majd ezt követően 4 hónapra 3. töltésű barrique hordóba került. A cél egy olyan nem tanninhangsúlyos bor készítése volt, mely egyszerűbben/könnyebben értelmezhető.
 • Kékfrankos

  2 490 Ft
  Szép fajtajelleg jellemzi, melyet jól kiegészít a késői szüretből származó, érett, aszalt-gyümölcsös illat. Ízben a keserűcsokoládé, a meggy jellemzi hosszú tartalmas utóízzel... A 12 hónapos tölgyfahordós érlelésnek köszönhetően a bor aromái és tanninjai tökéletes egyensúlyt alkotnak. A Cinege dűlőből származik a szőlő, melyet a 2015-ös évben, köszönhetően a jó növényvédelemnek és a szüret végi jó időnek tovább kint tudtunk hagyni, hogy a szőlő tanninjai kellő képen beérjenek. A kierjesztett bor 60%-a 12 hónapot volt 225 literes 3. töltésű barrique hordóban, a maradék 40% 30 hl-es 3. töltésű ászok hordóban volt. A kész bort 2017. május 09-én palackoztuk le.
 • E palack bor a nemzeti kincsünket az Egri Bikavért rejti.

  A borvidék gazdái összefogtak és egy olyan szigorú rendszert dolgoztak ki, mely csak a legkiválóbb minőségű boroknak engedélyezi a büszke védett eredetű bor címet.

  A Varsányi család legkiválóbb területeiről származó szőlőknek a borából készült ez a házasítás.

  Kékfrankos alapra épül a bor, melyet a további 6 szőlőfajta bora tesz kerekké, kiegyensúlyozottá.

  Ajánljuk e bort vadételek, pörköltek mellé 16-18 fokra hűtve.

 • Az alapborokat 14-21 napig erjesztettük 25 celsius fok alatti hőmérsékleten, törekedve arra, hogy a bor minél gyümölcsösebb legyen.

  A már kierjedt alapborokat házasítottuk össze 3. töltésű 225 literes barrique és 5vhl –es ászok hordóban, majd érleltük 12 hónapon keresztül.

  Ajánljuk-e bort magyaros ételek,pörköltek,vadhúsok liba és kacsából készült ételekhez.

 • A cég alapításakor a fő célkitűzés, a Debrői Hárslevelű megújítása volt. A megvalósítás első lépése, egy olyan „kísérleti törzsültetvény” eltelepítése volt, melynek célja hogy megtaláljuk a leginkább a borvidékre illő Hárslevelűt.

  Az évek során a tapasztalatok azt mutatták, hogy a legjobb bor akkor készül, ha egyszerre szedjük le és egyben dolgozzuk fel a különböző fajtaklónokat.

  Ez a 2015 évi bor is erről az ültetvényről származik. Egy éves tartályos érlelést követően kerül palackba, ahol tovább érlelődik. Illatában is a hársfa virág és méz jellemző, ízében kiegészül a töppedt jegyekkel.

  Ajánljuk-e bort gyömölccsel készült fehér húsok, desszertek mellé.

 • Hárslevelű 25%, Rajnai Rizling 25%, Olaszrizling 10%, Chardonnay 10%, Cserszegi fűszeres 10%, Tramini 10%, Muskotály 10% Az Egri Csillag az az egri házasítás, amely kifejezi a termőterület sajátosságait és tered ad a borvidék fajtalehetőségeinek. Az első Egri Csillag borok hivatalosan március 15-én debütálnak Magyarországon A legjobb fehérborainkból készült el az Egri Csillag borunkat, úgy, hogy a termőhelyi adottságokat meg tudjuk mutatni benne, de a bor legyen könnyű, gyümölcsös, friss. Kiváló kísérője lehet halaknak, salátáknak, de egy baráti beszélgetésnek is.
 • 50% Kékfrankos, 50% Merlot   Az egyik kedvenc rosé borunk évről - évre. A Kékfrankos megadja a bornak a karakterességét, melyet nagyon jól egészít ki a Merlot bornak a kedvessége. Ízében és illatában az eper és a málna jelenik meg. Kiváló kísérője lehet salátáknak, könnyű előételeknek. Jól behűtve ajánljuk a bort akár fröccsként fogyasztva.
 • Zöldes-sárga színű elegáns fehérbor, melyben szépen megjelenik a Verpeléti dombokra jellemző ásványosság. Illatában a szép, gyümölcsös jegyek mellett, a vulkanikus talajból fakadó minaralitás jellemző.

  Élénk zamatú karakteres bor, melyet kiváló kísérője lehet grill ételeknek, halaknak, de egy könnyű salátának is.

  Fogyasztását 9-11 celsius fokon ajánljuk barátokkal vagy nélkülük. :)

 • 100% Pinot Noir   Egy igazi férfias rosé bor. A szüreti időpont megválasztásának köszönhetően készült el a karakteres, magas alkoholtartalmú, de nem alkoholhangsúlyos rosé borunk. Kíváló választás lehet grill ételek, vagy levesek kísérőjeként.